Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin yönetimi Rektör, Senato, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikten oluşmaktadır.
Üniversite Senatosu 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14.maddesine göre Rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden teşekkül eder. Üniversite Yönetim Kurulu 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 15. Maddesine göre Rektörün başkanlığında dekanlardan, üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senatoca dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur.
Üniversitemizin akademik birimleri Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Rektörlüğe Bağlı Birimler'den oluşmaktadır.
Hızla gelişen üniversitemiz 1 adet Enstitü, 17 adet Fakülte, 1 adet Yüksekokul, 8 adet Meslek Yüksekokulu, 15 adet Araştırma Merkezi, 8 adet Rektörlüğe Bağlı Birim bulunmaktadır. Üniversitemiz 1.509 öğretim elemanı ile eğitim vermektedir.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin yanında Vakıf destekli devlet üniversitesi olarak üçüncü bir model oluşturmaktadır. Bir devlet üniversitesi olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kurulduğu günden günümüze, Türkiye'nin en büyük hayırseverlerinden biri olan İzzet Baysal'ın kurduğu vakıf tarafından desteklenmektedir.
Devletimizin imkanlarına ek olarak, İzzet Baysal Vakfı’nın yatırımlarıyla Üniversitemiz kısa sürede mükemmel bir fiziki yapıya ve üstün bir teknolojik donanıma ulaşmıştır. Akademisyenlerin uluslararası ölçekteki başarılarına destek veren Vakıf ayrıca başarılı öğrencilere de burs desteği sağlamaktadır.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsleri ,öğrenciler için geniş sosyal ve kültürel olanaklar sağlamaktadır.İzzet Baysal Kültür Merkezi'ndeki 514 kişilik Mavi Salon ve 208 kişilik Pembe Salon ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasındaki 350 kişilik salonda yıl boyunca sempozyum, panel, konferans, konser, tiyatro film gösterimi gibi etkinlikler yapılmaktadır.
2020 Girişli öğrenciler için;
Üniversitemizde 2020-2021 eğitim yılında yeni kayıtlı tüm öğrencilerimiz adına öğrenci e-posta hesapları oluşturulmuştur.
Her öğrencimizin öğrencinumarası@ogrenci.ibu.edu.tr formatında e-posta hesabı oluşturulmuştur.
E-posta hesaplarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir.
Öğrenci e-posta hizmetine giriş için tıklayınız
Öğrenci e-posta yeni şifre oluşturma
Tüm yeni kayıtlı öğrencilerimizin ön tanımlı şifreleri Bo[TC kimlik numaralarının ilk 8 hanesi] olarak belirlenmiş olup ilk girişte değiştirmeleri gerekmektedir.
Örnek:
Kullanıcı adı alanına: ÖĞRENCİNUMARASI@ogrenci. ibu.edu.tr
Şifre alanına: (sadece ilk girişte) Bo, TC kimlik numaranızın ilk 8 Rakamı şeklinde tanımlanmış şifre yazılır.
12345678901 T.C. kimlik numaralı Ülkü Çelik isimli öğrenci için tanımlanan parola Bo12345678 şeklindedir.
2020 Öncesi Girişli öğrenciler için;
Üniversitemizde 2020 öncesi kayıtlı tüm öğrencilerimiz adına öğrenci e-posta hesapları kayıt yaptırdıklarında otomatik oluşturulmuştur.
Her öğrencimizin öğrencinumarası@ogrenci.ibu.edu.tr formatında e-posta hesabı oluşturulmuştur.
E-posta hesaplarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir.
Öğrenci e-posta hizmetine giriş için tıklayınız
Öğrenci e-posta yeni şifre oluşturma
Tüm öğrencilerimizin ön tanımlı şifreleri isimlerinin baş harfi büyük, soyisimlerinin baş harfi küçük, [TC kimlik numaralarının ilk 6 hanesi] ve yıldız[*] olarak belirlenmiş olup ilk girişte değiştirmeleri gerekmektedir.
Örnek:
Kullanıcı adı alanına: ÖĞRENCİNUMARASI@ogrenci. ibu.edu.tr
Şifre alanına: isimlerinin baş harfi büyük, soyisimlerinin baş harfi küçük, [TC kimlik numaralarının ilk 6 hanesi] ve yıldız[*] şeklinde tanımlanmış şifre yazılır.
12345678901 T.C. kimlik numaralı Ülkü Çelik isimli öğrenci için tanımlanan parola Uc123456* şeklindedir.