Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul arasında doğal güzelliklerle çevrili, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren hızla gelişen Üniversitemizin Bolu kent merkezi ve beş ilçesinde (Gerede, Mengen, Mudurnu, Yeniçağa, Seben) yerleşkeleri bulunmaktadır. Üniversitemizin merkez yerleşkesi ise Bolu kent merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy’de, benzersiz bir doğa güzelliğinin içinde yer almaktadır.
Üniversitemizde, 16 fakülte, 1 Enstitü, 1 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 20 araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitemizin bu birimlerinde görev yapan 1.539 öğretim görevlisi, 1.176 idari personel ve 33.080 öğrenciyle kaliteli ve çağdaş eğitim ortamı sunmanın gururunu yaşamaktadır.
Hayatı
Vasıfları
Eserleri
Verilen Ödüller
Şükran Günleri
İzzet Baysal Vakfı
Vakıf Bursları
Fotoğrafları
1907 yılında Bolu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bolu’da, yüksek öğrenimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Mimar olarak tamamladı. Yıllarca İstanbul’da en fazla gelir vergisi veren ilk on kişi arasında yer aldı. "En büyük eserimdir" dediği İzzet Baysal Vakfı’nı, vergisi ödenmiş kazançlarından tahsis ederek 1987 yılında kurdu.
İzzet Baysal’ın yaptırdığı hayırlar, köy sağlık evlerinden tam teşekküllü hastanelere, camilerden huzurevlerine, kreşlerden üniversiteye kadar uzanır. Baysalların yaptırdığı kreşe giren bir çocuk; ilk, orta, üniversite hatta doktora seviyesine kadar vakfın eserlerinde eğitim görebilir, yaşlılıkta huzurevinde kalabilir. Bu yardımseverliği İzzet Baysal’a halkımızın gönlünde özel bir yer kazandırmıştır.
Rektör
Yönetim Kadrosu
Senato
Yönetim Kurulu
Genel Sekreterlik
Rektör Danışmanları
Kurum İdari Kurul Toplantı Tutanakları
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin yönetimi Rektör, Senato, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikten oluşmaktadır.
Üniversite Senatosu 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14.maddesine göre Rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden teşekkül eder. Üniversite Yönetim Kurulu 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 15. Maddesine göre Rektörün başkanlığında dekanlardan, üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senatoca dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur.
Enstitüler
Fakülteler
Yüksekokullar
Meslek Yüksekokulları
Uygulama ve Araştırma Merkezleri
Rektörlüğe Bağlı Birimler
Etik Kurullar
Akademik Takvim
BAP Koordinatörlüğü
Akademik Yükseltilme ve Atanma Yönergesi
Üniversitemizin akademik birimleri Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Rektörlüğe Bağlı Birimler'den oluşmaktadır.
Hızla gelişen üniversitemiz 1 adet Enstitü, 16 adet Fakülte, 1 adet Yüksekokul, 8 adet Meslek Yüksekokulu, 20 adet Araştırma Merkezi, 8 adet Rektörlüğe Bağlı Birim bulunmaktadır. Üniversitemiz 1.539 öğretim elemanı ile eğitim vermektedir.
İç Denetim Birimi
Daire Başkanlıkları
Hukuk Müşavirliği
Basın ve Halkla İlişkiler
Üniversite Hastanesi Başmüdürlüğü
Arşiv
Basımevi
Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Yetkili Sendika
Üniversitemizin idari birimleri İç Denetim Birimi, Daire Başkanlıkları, Hukuk Müşavirliği, Basın ve Halkla İlişkiler, Arşiv, Basımevi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Yetkili Sendika'dan oluşmaktadır.
Üniversitemizde 789 idari personel bulunmaktadır.
Eduroam(WiFi) Kurulum Adımları
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrenci Toplulukları
Öğrenci Eposta
Öğrenci No Sorgulama
Aday Öğrenci
Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü
Mezun Bilgi Sistemi
Sosyal Transkript Sistemi
Öğrenciler İçin Office 365
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin yanında Vakıf destekli devlet üniversitesi olarak üçüncü bir model oluşturmaktadır. Bir devlet üniversitesi olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kurulduğu günden günümüze, Türkiye'nin en büyük hayırseverlerinden biri olan İzzet Baysal'ın kurduğu vakıf tarafından desteklenmektedir.
Devletimizin imkanlarına ek olarak, İzzet Baysal Vakfı’nın yatırımlarıyla Üniversitemiz kısa sürede mükemmel bir fiziki yapıya ve üstün bir teknolojik donanıma ulaşmıştır. Akademisyenlerin uluslararası ölçekteki başarılarına destek veren Vakıf ayrıca başarılı öğrencilere de burs desteği sağlamaktadır.
Şehrimiz Bolu
Barınma
Sosyal Tesis
Sanal Tur
Sosyal ve Kültürel Hayat
Spor Olanakları
Yüzme Havuzu
Fitness Salonu
Yerleşke Krokisi
Yerleşke Haritası
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsleri ,öğrenciler için geniş sosyal ve kültürel olanaklar sağlamaktadır.İzzet Baysal Kültür Merkezi'ndeki 514 kişilik Mavi Salon ve 208 kişilik Pembe Salon ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasındaki 350 kişilik salonda yıl boyunca sempozyum, panel, konferans, konser, tiyatro film gösterimi gibi etkinlikler yapılmaktadır.
Kültür Merkezi'nde bulunan Sergi Salonu çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmakta, Bale ve Halk Dansları Salonu da yoğun olarak kullanılmaktadır. Üniversite bünyesinde ki kırkı aşkın öğrenci topluluğunun sürekli olarak kullandığı Merkez'de İzzet Baysal'ın hayatından kesitler yansıtan bir müze de bulunmaktadır.